Има вероятност  в условията на втора война издръжката на хората

...
Има вероятност  в условията на втора война издръжката на хората
Коментари Харесай

Пламен Димитров: В условията на втора война издръжката на хората може да се увеличи

Има вероятност  в изискванията на втора война издръжката на хората да се усили. Това съобщи преди началото на съвещание на Регоиналния съвет на КНСБ в Габрово президентът на организацията Пламен Димитров. Той изрази опасения за повишаване на инфлацията.

“Възможно е издръжката на хората да скочи в изискванията на протичаща втора война. Дано да не се случи, само че всички виждаме, че за жалост прогнозите са в тази посока, най-много основани върху цената на петрола. Дали това ще се сбъдне и в какви темпове, следва да забележим. Ако това се случи евентуално ще има в допълнение нарастване на инфлацията ”, съобщи Димитров.

Димитров посочи, че не чака равнищата на инфлацията да доближат тези от 2022 година, само че в случай че се случи негативен сюжет, при който се покачват цените в резултат на втората война, оповестената прогноза от финансовия министър за постигане на инфлацията от 5 до 6% за 2024 година ще доближи под действителните числа. Според Димитров според проектите на воюващите страни светът не го чака нищо оптимистично.

Пламен Димитров е на мнение, че увеличението на минималната работна заплата ще е верен ход

Той уточни, че от КНСБ желаят този ход да се надгради и да се добави в закона, че над този размер работодателите и синдикатите в съответните сектори, водейки договаряния, ще реализиран договореност за минимални хонорари по стопански действия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Димитров разяснява и митингът от през вчерашния ден в поддръжка на българската енергетика:

“КНСБ работи през последните 15 и повече години за независимостта на българската енергетика и всички позиции, които сме развивали, са в посока да не участваме в проведените от политически партии митинги, става дума и за вчерашния митинг ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР